GRIZLY Tonka fazuľa, 20 g
Hoci sa tonka fazuľa nazýva fazuľa, v skutočnosti nejde o strukovinu. Ide o korenie so silnou aromatickou vôňou, ktorá v sebe kombinuje vanilku, mandľu, škoricu a marcipán. Podobne ako vanilka sa používa na dochutenie rôznych sladkých dezertov aj slaných jedál.
Balenie
Hoci sa tonka fazuľa nazýva fazuľa, v skutočnosti nejde o strukovinu. Ide o korenie so silnou aromatickou vôňou, ktorá v sebe kombinuje vanilku, mandľu, škoricu a marcipán. Podobne ako vanilka sa používa na dochutenie rôznych sladkých dezertov aj slaných jedál.
Výživové údaje na 100 g
| Energetická hodnota: | 1956 kJ / 467 kcal |
| Tuky: | 13 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 7,4 g |
| Sacharidy: | 50 g |
| z toho cukry: | 9,1 g |
| Vláknina: | <0,5 g |
| Bielkoviny: | 17 g |
| Soľ: | 0,01 g |
Zaradenie
| Administratívne zaradenie: | Fermentované semená |
|---|---|
| Zloženie: | Tonka fazuľa 100 % |
| Krajina pôvodu: | Venezuela |
| Balenie: | Uzatvárateľná plastová dóza |
| Skladovanie: | Skladujte v suchu, chráňte pred teplom a slnečným žiarením. |
Podobné produkty
Popis
GRIZLY Tonka fazuľa 20 g
V skutočnosti sú tonka fazule, alebo aj tonka bôby, sušené fermentované semená plodov stromu s názvom silovoň obyčajný, ktorý rastie v Strednej a Južnej Amerike. V posledných rokoch sa vďaka svojej špecifickej aróme stali tonka fazule veľmi obľúbenou surovinou v gastronómii, najmä vo francúzskej kuchyni. Po nastrúhaní pripomína aróma tonkových bôbov najviac vanilku, nugát a orechy. Je navyše veľmi silná, väčšinou stačí do jedla pridať len malé množstvo. Počas skladovania tonka fazúľ môžete na ich povrchu spozorovať biele kryštáliky. Nebojte sa, nie sú na závadu, ide o prirodzený proces, ktorý nemá na kvalitu suroviny žiadny vplyv.
Ako tonka fazuľu využiť?
Tonka fazule sa úspešne používajú naprieč celým gastronomickým spektrom – sú vhodné ako do slanej, tak aj do sladkej kuchyne. Využijete ich napríklad pri príprave domácej zmrzliny, pudingu alebo soufflé. Pridať ich môžete do paradajkovej omáčky, mrkvovej polievky či do cestovín. Okrem toho je tonka fazuľa skvelou prísadou do rôznych kokteilov a alkoholických nápojov vrátane piva.
GRIZLY TIP
S fazuľou tonka pracujte podobne ako s celým muškátovým orieškom. Tesne pred použitím nastrúhajte malé množstvo na strúhadle určenom na muškátové oriešky. Na jedno varenie vám stačí naozaj malé množstvo tonka fazule – približne na špičku noža.

Zloženie
Výživové údaje na 100 g
| Energetická hodnota: | 1956 kJ / 467 kcal |
| Tuky: | 13 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 7,4 g |
| Sacharidy: | 50 g |
| z toho cukry: | 9,1 g |
| Vláknina: | <0,5 g |
| Bielkoviny: | 17 g |
| Soľ: | 0,01 g |
Zaradenie
| Administratívne zaradenie: | Fermentované semená |
|---|---|
| Zloženie: | Tonka fazuľa 100 % |
| Krajina pôvodu: | Venezuela |
| Balenie: | Uzatvárateľná plastová dóza |
| Skladovanie: | Skladujte v suchu, chráňte pred teplom a slnečným žiarením. |
