Zavřít

Grizly Fazuľa Pinto 1000 g

Pinto sú stredne veľké hnedo žíhané fazuľe. Majú výraznú až pikantnú chuť a múčnu konzistenciu. Sú obľúbené hlavne v Mexickej kuchyni a USA. Ponúkajú kvalitnú dávku bielkovín a sacharidov a celý rad minerálnych látok a vitamínov.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobca: GRIZLY
Pôvodná cena 2,30 €
Vaša cena s DPH 2,03 €
Na sklade
Může u vás být 8. common.months.second.june
Doprava od 2,99 € (Zásielkovňa)
Zásielkovňa (Platba kartou on-line) 2,99 €
Zásielkovňa (Platba vopred) 2,99 €
Zásielkovňa (dobierka) 3,98 €
Kuriér IN-Time (Platba kartou on-line) 4,99 €
Kuriér IN-Time (Platba vopred) 4,99 €
Kuriér IN-Time (dobierka) 5,98 €
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba kartou on-line) 3,99 €
Slovenská pošta Kuriér na adresu (Platba vopred) 3,99 €
Slovenská pošta Kuriér na adresu (dobierka) 4,98 €

Grizly Fazuľa Pinto 1000 g

  • Administratívne zaradenie: strukovina
  • Zloženie: Fazuľa Pinto 100%
  • Krajina pôvodu: Kanada, Ukrajina
  • Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: U nás sa stretávame predovšetkým so semenami fazule obyčajnej, ktorá sa pestuje v mnohých odrodách, ich semená sa líšia farbou, tvarom a veľkosťou. Najčastejšie môžeme nájsť tieto druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené, adzuki, mungo a ďalšie. Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny a hlavne tvorí zásobáreň vitamínov a minerálnych látok. Obsahujú veľké množstvo vápnika a draslíka a vyššie množstvo kyseliny listovej, ale aj fosfor, horčík, jód a železo, niacín aj provitamín A. Sú dobré na srdce, krvný obeh a vysoký krvný tlak. Vďaka obsahu vlákniny pomáhajú regulovať funkciu čriev. Sú vhodné pre diabetikov. Fazuľa sa tiež pestujú na struky či klíčky, ktoré však radíme do zeleniny.

Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody aspoň na 8 hodín (ideálne cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 45 minút. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľe je možné tiež naklíčiť, čím ešte zvýšime stráviteľnosť kvalitných rastlinných bielkovín a obohatíme sa navyše o ďalšie vitamíny a minerálne látky. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha. Pinto fazuľa najčastejšie uvidíme v mexickej zmesi s ryžou v kukuričné ​​tortilly. Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 1 441 kJ / 339 kcal

Tuky: 1,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g

Sacharidy: 59 g z toho cukry: 4,1 g

Vláknina 16 g

Bielkoviny: 21 g

Soľ: 0,05 g

 

Uživateľské recenzie

5. 4. 2020 13:12
Moc dobre taktez.
Zobraziť celú recenziu

10. 4. 2019 04:46
velká spokojenost :-)
Zobraziť celú recenziu
© 2014–2020 GRIZLY.cz - všetky práva vyhradené
Vytvorilo FEO