4,99 €s DPH

3,99 € s kódom NAKUPY20

4,99 € / kg

Skladom

26. 6. Môže byť u vás

Dočasne nedostupné

Doprava od 1,99 €

Pinto sú stredne veľké hnedo žíhané fazuľe. Majú výraznú až pikantnú chuť a múčnu konzistenciu. Sú obľúbené hlavne v Mexickej kuchyni a USA. Ponúkajú kvalitnú dávku bielkovín a sacharidov.

Popis

Grizly Fazuľa Pinto 1000 g

  • Administratívne zaradenie: strukovina
  • Zloženie: Fazuľa Pinto 100%
  • Krajina pôvodu: Kanada, Ukrajina
  • Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: U nás sa stretávame predovšetkým so semenami fazule obyčajnej, ktorá sa pestuje v mnohých odrodách, ich semená sa líšia farbou, tvarom a veľkosťou. Najčastejšie môžeme nájsť tieto druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené, adzuki, mungo a ďalšie. Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny. Fazuľa sa tiež pestujú na struky či klíčky, ktoré však radíme do zeleniny.

Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody aspoň na 8 hodín (ideálne cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 45 minút. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľe je možné tiež naklíčiť, čím ešte zvýšime stráviteľnosť kvalitných rastlinných bielkovín. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha. Pinto fazuľa najčastejšie uvidíme v mexickej zmesi s ryžou v kukuričné tortilly. Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.

Zloženie

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 1 441 kJ / 339 kcal

Tuky: 1,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g

Sacharidy: 59 g z toho cukry: 4,1 g

Vláknina 16 g

Bielkoviny: 21 g

Soľ: 0,05 g