A ideme na to:
Čerstvé droždie, olej, vodu a zmes na chleba dobre premiesime a necháme niekoľko minút odležať (cca 5). Potom vyklopíme na hladkú plochu, ktorú môžeme proti lepeniu pomastit. Rovnako tak si môžeme mierne pomastit i dlane. Cesto rostlačíme do vrstvy cca 7 cm vysoké do tvaru obdĺžnika. Povrch cesta husto posypeme slnečnicovými semienkami a zatlačíme ich do cesta. Potom pekársku kartou alebo nožom cesto rozrežeme na 6 približne rovnakých častí - štvorcov. Kocky preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste kysnúť (podľa teploty 30 minút aj dlhšie).
Rúru si vyhrejeme na 220-230 ° C a nakysnuté kocky v nej pečieme asi 20 minút.
Recept od Nominal.cz