Kategórie

Bezlepkové slnečnicové kocky

Bezlepkové slnečnicové kocky

Zmesi na chleba môžeme využiť nielen na prípravu chleba v domácej piecke či v rúre, ale aj pečiva s charakterom dalamánky.

A ideme na to:

Čerstvé droždie, olej, vodu a zmes na chleba dobre premiesime a necháme niekoľko minút odležať (cca 5). Potom vyklopíme na hladkú plochu, ktorú môžeme proti lepeniu pomastit. Rovnako tak si môžeme mierne pomastit i dlane. Cesto rostlačíme do vrstvy cca 7 cm vysoké do tvaru obdĺžnika. Povrch cesta husto posypeme slnečnicovými semienkami a zatlačíme ich do cesta. Potom pekársku kartou alebo nožom cesto rozrežeme na 6 približne rovnakých častí - štvorcov. Kocky preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste kysnúť (podľa teploty 30 minút aj dlhšie).

Rúru si vyhrejeme na 220-230 ° C a nakysnuté kocky v nej pečieme asi 20 minút.

Recept od Nominal.cz

 

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!