Hummus už dávno nie je exotikou a zaujme nielen na haloweenskej oslave. Môžete sa pohrať pri jeho servírovaní za pomoci kvalitných ingrediencií. Pri príprave hummusu je najdôležitejšie ochutnávať. Lebo stačí dať o trochu viac cesnaku, než vám chutí, a už to skrátka nebude ono.
A ideme na to:
Cícer vopred namočíme aspoň na 24 hodín. (Cícer sa takto dlho máčať nemusí, ale na prípravu hummus sa hodí skôr rozvarený).
Dáme variť do osolenej vody aspoň na 40 minút.
Uvarený cícer preložíme do mixéra, pridáme olivový olej, tahini pastu, korenie, koriander, citrónovú šťavu, cesnak a chilli.
Prilejeme 200 ml vody a mixujeme. Vodu (prípadne olej) pridávame do tej doby, dokiaľ nie je hummus krásne krémový.
Predhrejeme rúru na 220 stupňov, ideálne na gril. Tekvicu a repu nakrájame na hranolčeky, papriky na plátky a dáme piecť na sezamovom oleji na 30 minút (repu a tekvicu dáme piecť o 10 minút skôr).
Na panvici opražíme sezamové semienko.
Hummus naservírujeme na tanier, poukladáme pečenú zeleninou (môžete sa inšpirovať na fotke) a posypeme opraženými sezamovými semiačkami. Ďalej môžete pridať napríklad microherbs, ozdobiť celým cícerom alebo napríklad pridať trochu tahini pasty.
Prajeme Vám dobrú chuť.