Kategórie

Kaša so šampiňónmi, špenátom a strateným vajcom

Kaša so šampiňónmi, špenátom a strateným vajcom

Sladká kaša patrí dnes k bežným raňajkám, ale čo si tak vyskúšať kašu naslano? Slaná kaša nemusí byť len na raňajky, ale napríklad aj ako obed alebo večera.

Ak nemáte radi šampiňón, môžete vymeniť huby pokojne za zeleninu.

A ideme na to:

Na panvici rozpustite ghí a zľahka na ňom osmažte nadrobno pokrájanú cibuľku a pokrájané šampiňóny, osoľte a okoreňte. Na záver pridajte špenát a nechajte zavädnúť.

V kastróle si pripravte kašu z vločiek a dvojnásobného množstva vody. Osoľte, priveďte do varu a chvíľku povarte. Konzistencia by mala byť vláčna.

Pripravte si stratené vajce. Do kastróla dajte asi 10 cm vysokú vrstvu vody a priveďte tesne pod bod varu. Vajcia vyklepnite do dierovanej naberačky a zbavte tak nejtekutější časti bielku. Z naberačky vajcia opatrne vyklopte do vody a nechajte uzavrieť. Pošírujte asi 3 až 4 minúty podľa veľkosti vajcia. Vylovte deravou naberačkou a osušte na papierovom obrúsku.

Kašu premiešajte so špenátom, cibuľkou a šampiňóny. Servírujte so strateným vajcom, podľa chuti dosoľte a okoreňte.

Recept od spoločnosti Countrylife.

Počet porcí: 4
Ingredience
  • 1 cibuľa
  • 4 čerstvá biovajcia
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • 120 g čerstvých špenátových listov
  • 200 g šampiňónov
  • 150 g špaldových vločiek
  • 40 g rozpusteného masla ghí
    Ghi prepustené maslo Ghi prepustené maslo
  • 50 g pohánkových vločiek

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!