Ak nemáte radi šampiňón, môžete vymeniť huby pokojne za zeleninu.
A ideme na to:
Na panvici rozpustite ghí a zľahka na ňom osmažte nadrobno pokrájanú cibuľku a pokrájané šampiňóny, osoľte a okoreňte. Na záver pridajte špenát a nechajte zavädnúť.
V kastróle si pripravte kašu z vločiek a dvojnásobného množstva vody. Osoľte, priveďte do varu a chvíľku povarte. Konzistencia by mala byť vláčna.
Pripravte si stratené vajce. Do kastróla dajte asi 10 cm vysokú vrstvu vody a priveďte tesne pod bod varu. Vajcia vyklepnite do dierovanej naberačky a zbavte tak nejtekutější časti bielku. Z naberačky vajcia opatrne vyklopte do vody a nechajte uzavrieť. Pošírujte asi 3 až 4 minúty podľa veľkosti vajcia. Vylovte deravou naberačkou a osušte na papierovom obrúsku.
Kašu premiešajte so špenátom, cibuľkou a šampiňóny. Servírujte so strateným vajcom, podľa chuti dosoľte a okoreňte.
Recept od spoločnosti Countrylife.