A ideme na to:
Čokoládové kôstky si dáme do mištičiek podľa druhov a rozohrejeme ich vo vodnom kúpeli, ktorá musí dosahovať maximálne 40 stupňov. Akonáhle budeme mať čokoládu úplne rozpustenú, nalejeme si ju do polovice malých silikónových formičiek na pralinky, ktoré sme si vopred pripravili a necháme stuhnúť v chladničke. Akonáhle je hmota dostatočne stuhnutá, vytiahneme z chladničky a môžeme dať na pralinku náš obľúbený oriešok a opäť zalejeme čokoládou. Môžeme vymeniť za iný druh čokolády, záleží len na vašej fantázii a chuti. Po naplnení pretlačíme silikónovú formu, aby sa netvorili vzduchové bublinky a necháme opäť schladiť v chladničke.
Akonáhle sú pralinky riadne vychladené, môžeme začať maškrtiť. Pralinky tiež môžeme zabaliť do krásnej krabičky a obdarovať nimi naše milované :-)
TIP: Absolútne profesionálneho výsledku dosiahnete, keď budete čokoládu temperovať. Zachováte tak jej štruktúru, chrumkavosť i lesk.
Môžete sa pozrieť aj na videorecept na našom FB .