Po upečení domáceho semienkového chleba už nebudete mať chuť na ten klasický kupovaný :-)
A ideme na to:
Rozmiešajte vo vode droždie a cukor. Medzitým zmiešajte 2/3 semienok s múkou a soľou. Do zmesi pridajte vodu s droždím a vypracujte hladké cesto.
Približne 1-2 hodiny ho nechajte odpočívať pod utierkou, občas ho potrite vodou, aby neprasklo. Nakoniec ho preložte do formy vymastenej maslom a vysypanej zvyškom semienok. Nechajte ho ešte 30 minút odpočinúť a potom vložte do parnej rúry predhriatej na 50 ° C. Chlieb pečte približne 1 hodinu na 180 ° C.
Po upečení ho vyberte z misy a rýchlo ešte vráťte do otvorenej chladnúcej rúry na cca 10 minút. Ak nemáte parnú rúru, umiestnite do rúry spolu s chlebom aj misku vody, aby chlieb nepraskal. Nezabudnite ju po 40 minútach vytiahnuť.