Kategórie

Müsli tyčinky s jablkami a vlašskými orechmi

Müsli tyčinky s jablkami a vlašskými orechmi

Že sa jablká dobre kamarátia s vlašskými orechmi, to je vec istá a daná našou prírodou - oboje sa u nás totiž tradične pestuje a produkuje.

Naháňa vás chuť na sladké alebo potrebujete rýchlo doplniť energiu? Vyskúšajte recept na jablčno orieškové müsli tyčinky. Že sa jablká dobre kamarátia s vlašskými orechmi, to je vec istá a daná našou prírodou - oboje sa u nás totiž tradične pestuje a produkuje.

postup:

1 / Ovsené vločky dajte do väčšej misy, pridajte hrozienka, nasekané vlašské orechy a krížalky. Môžete tiež použiť už nakrájané Grizly sušené jablká v tvare kociek . Poprášte škoricou, premiešajte a zalejte vriacou vodou. Nechajte chvíľu nasiaknuť. Potom pridajte med (alebo čakankový sirup pre vegánsku variant tyčiniek) a poriadne prepracujte v kašovitú hmotu. Odporúčame ju spracovať najlepšie rukami, aby sa celá zmes dobre premiešali.

2 / Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvite vločkovú hmotu do výšky približne 1 centimeter. Pravdepodobne nevyužijete celú veľkosť plechu, ale to nevadí, hmota drží dobre pri sebe a nikam vám neutečie ani v prípade, že ju okraj plechu nebude držať.

3 / Plech s vločkovú hmotou dajte do rúry rozpálenej na 180 ° C a pečte približne 30 minút, alebo skrátka kým sa hmota nezapečie do zlatista. Hotové cesto nechajte ešte dobre vychladnúť, a potom nakrájajte na kúsky s veľkosťou müsli tyčiniek. Pri izbovej teplote vydrží tyčinky niekoľko dní, v chladničke aj pár týždňov.

Recept pre vás pripravila Mama v kuchyni

Počet porcí: 12
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!