Kategórie

Veľkonočný trhanec

Veľkonočný trhanec

Pripravte si na Škaredú stredu tradičný veľkonočný trhanec. V tento deň by sa mali podávať jedlá chutné, ale nie príliš pohľadné, preto sa lívanec trhá.

Pripravte si na Škaredú stredu tradičný veľkonočný trhanec. V tento deň by sa mali podávať jedlá chutné, ale nie príliš pohľadné, preto sa lívanec trhá. Zvoliť môžete sladkú alebo slanú variantu. My sme si pre vás prichystali recept na sladkú variantu.

 


Postup:

  1. V mise zmiešame najskôr suché ingrediencie, teda kokosovú múku, jačmennú múku, trstinový cukor, kypriaci prášok a semienka z vanilkového struku.
  2. K suchým ingredienciám pridáme mlieko a vajcia. Miešame, kým nám nevznikne cesto.
  3. Na nepriľnavej panvici rozohrejeme ghí. Vlejeme polovicu cesta, posypeme polovicou hrozienok a prikryjeme pokrievkou. Varíme na miernom plameni cca 2-3 min. Potom otočíme a varíme ďalšie 2-3 min. Toto opakujte aj so zvyšnou časťou cesta.
  4. Až budú placky hotové, natrhajte ich.
  5. Na troche masla opečte nakrájané jablká, trstinový cukor a vlašské orechy, kým jablká nezmäknú a cukor neskaramelizuje (cca 5 min).
  6. Jablčnú zmes servírujte s natrhanými lievance.

Grizly tip: Ak potrebujete ušetriť čas, môžete vyskúšať už predpripravenú zmes Grizly Sweets na lievance!

Tak dobrú chuť!

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!