POSTUP:
Krehké kolieska
- Hladkú múku, práškový cukor, citrónovú kôru a studené maslo vymiesime ideálne v kuchynskom robotovi do drobenky, do ktorej pridáme žĺtka.
- S cestom pracujeme veľmi rýchlo. Hneď, ako sa všetky ingrediencie spoja, vložíme cesto aspoň na dve hodiny do chladničky.
Pozor! 👉 Maslo na toto krehké cesto musí byť naozaj studené, inak sa vám s cestom nebude dobre pracovať a výsledné (upečené) kolieska budú tvrdé a deformované.
- Všetky ingrediencie izbovej teploty vyšľaháme do nadýchanej peny.
- Krém premiestnime do zdobiaceho vrecka a zlepíme ním upečené kolieska.
- Kolieska dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pol hodiny.
Pozor! 👉 Ak chcete robiť viac druhov krému zároveň, napríklad tri, odporúčame strojnásobiť množstvo masla a cukru. Vyšľahať ich do nadýchanej peny, rozdeliť si množstvo do troch misiek a potom dochutiť vybranými krémami.
Orechová poleva
- Nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rastlinný olej (slnečnicový, repkový, alebo napríklad aj kokosový) a orechový krém.
- V poleve namáčame stuhnuté kolieska a zdobíme ich orechmi alebo napríklad lyofilizovaným ovocím.
Pozor! 👉 Rovnako ako pri kréme, odporúčame rozpustiť napríklad trojnásobok čokolády s olejom, rozdeliť do troch mištičiek a tie následne ochutiť zvoleným krémom od Grizly.
Nech vám chutí!