A ideme na to:
Začneme prípravou bešamelu. Vo vodnom kúpeli zmiešame mlieko, maslo, cukor a múku. Za stáleho miešania metličkou privedieme k varu a povaríme, kým nevznikne hustá kaša. Že je vzniknutý bešamel správne hustý poznámok tak, že z metličky nesteká, ale drží na nej. Ak požadovanej hustoty nemôžeme dosiahnuť, pridáme ešte trochu múky (každá múka inak saje).
Vzniknutý bešamel necháme trochu vychladnúť a pridáme do neho nasekané ovocie a orechy, ktoré sme si nachystali a tiež kôru z polky biocitronu (alebo možno kúpiť aj ako korenie v sušenej podobe). Všetko dobre premiešame vo veľmi hustú lepkavú kašu.
Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme lyžicou kôpky cesta cca o veľkosti vlašského orecha. Pomocou lyžice je ľahko uhladíme na placku. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 ° C asi 20 minút. Hotové môžeme ešte dozdobiť rozpustenou čokoládou.
Orechy sa odporúčajú pre deti od 2-3 rokov, preto na to pri príprave maškrtenie pre malé maškrtníkov myslite. A túto dobrotu voľte skôr pre staršie deti.
Recept od Mama v kuchyni