Kategórie

Ako zavariť orechy a predĺžiť ich trvanlivosť

Ako zavariť orechy a predĺžiť ich trvanlivosť

Zaváranie orechov je jedným z najlepších spôsobov, ako predĺžiť ich trvanlivosť a zachovať ich chuť na dlhšiu dobu.


Mnohí z nás radi používajú orechy do sladkých aj slaných jedál. Zaváraním si môžete byť istí, že ich budete mať vždy poruke a v skvelej kvalite.

Zaváranie orechov v rúre alebo hrnci

Existujú dva hlavné spôsoby, ako zavariť orechy – v rúre alebo v hrnci. Obe metódy sú efektívne, záleží len na vašich preferenciách a dostupnom vybavení.

Zaváranie v rúre:

Odporúčame použiť poháre s pevnými viečkami. Poháre s orechmi zahrejte pri teplote približne 90 °C po dobu asi 60 minút. Tento proces spoľahlivo zničí mikroorganizmy a predĺži trvanlivosť orechov.

Zaváranie v hrnci:

Poháre s orechmi vložte do hrnca s vodou, ktorú necháte pomaly zahriať. Ako dlho zavárať orechy? Zvyčajne stačí 30 až 45 minút na ich dostatočné zakonzervovanie. Po dokončení nechajte poháre vychladnúť.



Výhody zaváraných vlašských orechov

Zavárané vlašské orechy ponúkajú niekoľko výhod. Zaváraním sa predlžuje ich trvanlivosť a zároveň sú chránené pred žltnutím a stratou živín. V dobre uzavretých pohároch môžu orechy vydržať aj niekoľko rokov bez straty chuti a kvality. Túto výhodu oceníte najmä v období, keď nie je ľahké získať čerstvé orechy.

Tipy na úspešné zaváranie orechov


Pre dosiahnutie najlepších výsledkov je dôležité dodržiavať niekoľko zásad. Poháre a viečka musia byť dôkladne čisté, aby sa predišlo kontaminácii. Orechy by mali byť kvalitné a suché, pretože nadmerná vlhkosť môže spôsobiť problémy počas skladovania. Ak chcete, môžete orechy pred zaváraním ľahko opražiť, čím sa zvýrazní ich chuť.



Autorka článku

Nikola Zatloukalová

Som redaktorka, ktorá sa práci „za klávesnicou“ venuje už niekoľko rokov. Vyštudovala som dizajn interiérov, takže sú mi blízke všetky témy týkajúce sa bývania. Rada sa však venujem aj zdravému životnému štýlu, bylinkám a tomu, ako rôzne potraviny ovplyvňujú naše telo.

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Pripravte rodine či priateľom nadýchané lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím. Uvidíte, že sa po nich hneď zapráši! Recept je pritom jednoduchý.

Ako olúpať a zbaviť šupky lieskové orechy

Ako olúpať a zbaviť šupky lieskové orechy

Lúpanie lieskových orechov môže byť niekedy poriadny oriešok. Preto máme pre vás niekoľko tipov, ako to zvládnuť za chvíľku.

Ako vyzerá predávkovanie para orechmi a ako sa mu vyhnúť

Ako vyzerá predávkovanie para orechmi a ako sa mu vyhnúť

Pri para orechoch je obzvlášť dôležité dodržiavať odporúčanú dennú dávku, inak môže hroziť predávkovanie. Koľko para orechov teda môžeme denne zjesť? Dozviete sa v nasledujúcich riadkoch.

Zdravé vlašské orechy: 3 hlavné benefity a účinky

Zdravé vlašské orechy: 3 hlavné benefity a účinky

Vlašské orechy by ste rozhodne mali zaradiť do svojho jedálnička, pretože majú pre naše zdravie priamo blahodárne účinky.

Ktoré orechy sú najzdravšie a ako ich kombinovať?

Ktoré orechy sú najzdravšie a ako ich kombinovať?

Orechy sú neuveriteľne zdravou potravinou, bohatou na živiny, zdravé tuky a bielkoviny. A rozhodne patria do vyváženého jedálnička.