POSTUP:
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
- Bielky spolu s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli asi 5 minút, kým sa cukor rozpustí a zmes je teplá na dotyk.
- Následne ich v mixéri na plných otáčkach vyšľaháme na tuhý sneh.
- Pridáme Zlatý klas, citrónovú šťavu, zelené potravinárske farbivo (asi 1 ČL) a štipku soli. Zašľaháme.
- Ručne vmiešame kokos.
- Z vyšľahaného kokosového snehu odoberieme 2 kopcovité PL, ku ktorým pridáme trošku červeného potravinárskeho farbiva a zamiešame, aby nám vznikla hnedastá farba.
- Zelenou zmesou naplníme cukrárenské vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme stromčeky. Následne cukrárenské vrecko umyjeme, vysušíme a naplníme ho hnedou zmesou, ktorou vytvoríme korene stromu.
- Stromčeky ozdobíme podľa vlastných preferencií.
- Pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre, ktorú znížime na 110 stupňov asi 1 hodinu.
Dobrú chuť!