GRIZLY

Fazuľa čierne oko 1 kg 1000 g

4,99 €

4,24 € s kódom PECENIE15

4,99 € / kg

Skladom

12. 12. Môže byť u vás

Dočasne nedostupné

Doprava od 2,79 €

Svetlé fazuľe majú na sebe typickú čiernu škvrnu so svetlou bodkou uprostred, a tak si získala názov čierne oko. Má jemnú maslovú chuť, ktorá môže ľahko pripomínať cícer.

Popis

Grizly Fazuľa čierne oko 1000 g

  • Administratívne zaradenie: strukovina
  • Zloženie: Fazuľa čierne oko 100%
  • Krajina pôvodu: Mjanmarsko (Barma)
  • Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Pôvod majú v Afrike. U nás sa stretávame predovšetkým so semenami fazule obyčajnej, ktorý sa pestuje v mnohých odrodách, ich semená sa líšia farbou, tvarom a veľkosťou. Najčastejšie môžeme nájsť tieto ďalšie druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, červené, adzuki, Pinto, mungo a ďalšie. Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny. Fazuľe sa tiež pestujú na struky či klíčky, ktoré však radíme do zeleniny.

Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody na 10 - 12 hodín (cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 30 - 40 minút. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľe je možné tiež naklíčiť, čím ešte zvýšime stráviteľnosť kvalitných rastlinných bielkovín. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha. Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.

Zloženie

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 1 324 kJ / 311 kcal

Tuky: 1,6 g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0

Sacharidy: 54,1 g

z toho cukry: 0 g

Vláknina 8,2 g

Bielkoviny: 23,5 g

Soľ: 0,04 g