POSTUP:
- Pripravíme si formu približne 20 × 20 cm, ktorú vyložíme papierom na pečenie.
- V miske zmiešame špaldovú múku, kypriaci prášok, kakao a perníkové korenie.
- Suché ingrediencie premiešame. Potom postupne pridávame rozpustený kokosový olej, vajcia, mlieko a javorový sirup. Zmes premiešame a vložíme do pripravenej formy. Pečieme pri 180 °C 20 minút.
- Medzitým si z mlieka uvaríme puding podľa návodu. Osladíme ho javorovým sirupom. Po uvarení necháme puding trošku vychladnúť, potom primiešame jedno vajce a tvaroh.
- Korpus po upečení necháme trošku vychladnúť, potom naň rovnomerne rozprestrieme pripravený puding s tvarohom a posypeme nakrájanými jahodami. Pečieme opäť pri 180 °C ďalších 20 minút.
- Po upečení necháme celý koláč dôkladne vychladnúť.
GRIZLY TIP 👉 Milovníci jahôd budú určite súhlasiť, že ich nie je nikdy dosť. Ak máte rovnaký pocit, ozdobte jahodové kocky ešte niekoľkými plátkami mrazom sušených jahôd. Vybrať si môžete buď veľké XXL balenie, alebo malé šikovné 50g balenie.
Dobrú chuť!