Je načase oprášiť výbavu na pečenie a pustiť sa do pečenia. Tento rok môžete začať s touto netradičnou cukrovinou, ktorá pochádza až z ďalekého Talianska. Krehké amaretti z našej mandľovej múky prevoňajú váš domov a potešia brušká celej rodiny.
Pripravte si tieto ingrediencie:
100 g mandľovej múky Grizly
300 g múčkového cukru + cukor na posypanie
štipka kypriaceho prášku
mletá vanilka podľa chuti
2 bielka
Ideme na to:
- Z bielkov a múčkového cukru vyšľahajte pevný tuhý sneh. Opatrne do neho primiešajte mandľovú múku, kypriaci prášok a mletú vanilku.
- Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Lyžicou tvarujte guličky/hromádky a ukladajte ich na plech s miernymi rozostupmi.
- Amaretti pečte dozlata cca 20 minút.
- Hotové cukrovinky posypte múčkovým cukrom.
Nezabudnite si recept uložiť, nech ho hlavne máte vždy po ruke!