Kategórie

Osviežujúca jahodová torta

Osviežujúca jahodová torta

Pozývame vás do sveta osviežujúcich chutí s úžasným receptom na nadýchanú jahodovú tortu.

Pozývame vás do sveta osviežujúcich chutí s úžasným receptom na nadýchanú jahodovú tortu. Táto sladká pochúťka vás očarí nielen svojou výnimočnou chuťou, ale aj svojou jednoduchou prípravou. Ideme na to!

INGREDIENCIA NA KORPUS
50 g mandľovej múky
25 g kakaa
1/3 lyžičky kypriaceho prášku
6 vajec
60 g tečúceho medu

INGREDIENCIA NA TVAROHOVÚ VRSTVU
300 g polotučného tvarohu
100 g kyslej smotany
200 ml smotany na šľahanie
100 ml čakankového sirupu
Želatína
300 g čerstvých jahôd

INGREDIENCIA NA ČOKOLÁDOVÚ VRSTVU
80 g masla
200 g čokolády
Lyofilizované jahody

POSTUP

  1. Najprv si zmiešame mandľovú múku spoločne s kakaom a kypriacim práškom. Oddelíme si bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme. Žĺtky pridáme do sypkej zmesi spoločne s medom a dôkladne premiešame. Potom vmiešame vyšľahané bielky, vložíme do formy s priemerom 25 cm a pečieme pri 160 stupňoch cca 15 minút.
  2. Medzitým si pripravíme druhú vrstvu. Zmiešame si tvaroh, kyslú smotanu a čakankový sirup. Potom pridáme vyšľahanú šľahačku a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu.
  3. Na vychladnutý korpus nasypeme nakrájané čerstvé jahody, pridáme hotový krém a necháme v chladničke aspoň hodinu.
  4. Nakoniec si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom, po rozpustení pravidelne miešame a necháme trošku vychladnúť, kým ju nalejeme na tortu. Potom už len posypeme lyofilizovanými jahodami a necháme do druhého dňa v chladničke.
  5. Hotovú tortu nakrájame a podávame. Pokiaľ by šla čokoláda horšie krájať, stačí namočiť nôž do horúcej vody, utrieť a krájať.


Dobrú chuť vám praje Grizly a autorka receptu @fitnessrecepty

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Krehké mandľové Amaretti

Krehké mandľové Amaretti

Je načase oprášiť výbavu na pečenie a pustiť sa do pečenia. Tento rok môžete začať s touto netradičnou cukrovinou, ktorá pochádza až z ďalekého Talianska. Krehké amaretti z našej mandľovej múky prevoňajú váš domov a potešia brušká celej rodiny.  Pripravte si tieto ingrediencie: 100 g mandľovej múky Grizly 300 g múčkového cukru + cukor na posypanie štipka kypriaceho prášku mletá vanilka...

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Famózny lávový koláč alebo lava cake okúzli nielen vás, ale aj vašich blízkych. S pomocou nášho receptu ho zároveň vyčarujete behom chvíľky.

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Pripravte rodine či priateľom nadýchané lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím. Uvidíte, že sa po nich hneď zapráši! Recept je pritom jednoduchý.