Pozývame vás do sveta osviežujúcich chutí s úžasným receptom na nadýchanú jahodovú tortu. Táto sladká pochúťka vás očarí nielen svojou výnimočnou chuťou, ale aj svojou jednoduchou prípravou. Ideme na to!
INGREDIENCIA NA KORPUS
50 g mandľovej múky
25 g kakaa
1/3 lyžičky kypriaceho prášku
6 vajec
60 g tečúceho medu
INGREDIENCIA NA TVAROHOVÚ VRSTVU
300 g polotučného tvarohu
100 g kyslej smotany
200 ml smotany na šľahanie
100 ml čakankového sirupu
Želatína
300 g čerstvých jahôd
INGREDIENCIA NA ČOKOLÁDOVÚ VRSTVU
80 g masla
200 g čokolády
Lyofilizované jahody
POSTUP
- Najprv si zmiešame mandľovú múku spoločne s kakaom a kypriacim práškom. Oddelíme si bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme. Žĺtky pridáme do sypkej zmesi spoločne s medom a dôkladne premiešame. Potom vmiešame vyšľahané bielky, vložíme do formy s priemerom 25 cm a pečieme pri 160 stupňoch cca 15 minút.
- Medzitým si pripravíme druhú vrstvu. Zmiešame si tvaroh, kyslú smotanu a čakankový sirup. Potom pridáme vyšľahanú šľahačku a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu.
- Na vychladnutý korpus nasypeme nakrájané čerstvé jahody, pridáme hotový krém a necháme v chladničke aspoň hodinu.
- Nakoniec si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom, po rozpustení pravidelne miešame a necháme trošku vychladnúť, kým ju nalejeme na tortu. Potom už len posypeme lyofilizovanými jahodami a necháme do druhého dňa v chladničke.
- Hotovú tortu nakrájame a podávame. Pokiaľ by šla čokoláda horšie krájať, stačí namočiť nôž do horúcej vody, utrieť a krájať.
Dobrú chuť vám praje Grizly a autorka receptu @fitnessrecepty