POSTUP:
- V miske zmiešame mandľovú múku, vajce a javorový sirup, kým nevznikne cesto.
- Nachystáme si formu na muffiny a vytrieme ju kokosovým olejom.
- Cesto vložíme do formy a vytvarujeme košíčky.
- Plech vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C zhruba 8 až 10 minút.
- Medzitým si nachystáme krém. Zmiešame riccotu, polotučný tvaroh, mascarpone a čakankový sirup.
- Upečené košíčky dáme na tanier a naplníme ich jahodovým džemom.
- Potom ozdobíme krémom a čerstvou jahodou. Kto má sladšie chute, môže košíček ešte dozdobiť javorovým sirupom.
GRIZLY TIP 👉 Pre maximálny jahodový zážitok odporúčame jednotlivé jahodové košíčky ešte posypať plátkami lyofilizovaných jahôd. Siahnuť môžete priamo po veľkom XXL balení. Ak sa náhodou do prípravy jahodových tortičiek pustíte v čase, kedy úplne nebudú po ruke čerstvé jahody, vyskúšajte celé kúsky mrazom sušených jahôd.
Dobrú chuť!