Skladom
19. 6. Môže byť u vás
Dočasne nedostupné
Doprava od 1,99 €
Každému správnemu pekárovi a cukrárovi nemusíme špaldovú múku dlho predstavovať. Vyniká orechovou chuťou a najčastejšie sa využíva na výrobu pečiva, cestovín alebo sladkých dezertov.
Podobné produkty
Popis
GRIZLY Špaldová múka hladká 1000 g
Špaldová múka sa prekvapivo vyrába zo špaldy, čo je druh obilia príbuzný pšenici, raži a jačmeňu. Radíme ju medzi najstaršie druhy obilnín na svete a svoj pôvod má v Iráne a niektorých častiach Európy. Ako prvý druh pšenice sa vôbec začala používať na pečenie chleba. A slúži tomu vlastne dodnes. Zo špaldovej múky vyrobíte žemle, rožky, ale aj všemožné sladké pokušenie vo forme muffinov, báboviek a ďalších koláčov. Konkrétne hladká špaldová múka je najobľúbenejším druhom múky a využiť ju môžete okrem vyššie zmieneného aj na prípravu domácich cestovín, lineckého cesta alebo na zahustenie omáčok a polievok. Zjednodušene povedané – špaldovú múku môžete použiť všade tam, kde ste doteraz používali klasickú bielu múku.
Prečo chcieť GRIZLY špaldovú múku hladkú?
- spoľahlivo nahradí štandardnú bielu múku
- využijete ju na prípravu sladkého aj slaného pečiva
- poslúži ako zahusťovadlo polievok a omáčok
Zloženie
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 474 kJ / 348 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 68 g |
z toho cukry: | 2,2 g |
Vláknina: | 3 g |
Bielkoviny: | 14 g |
Soľ: | 0,01 g |
- Zloženie: pšenica špalda 100%
- Krajina výroby: Česká republika
- Skladovanie: Skladujte na suchom mieste pri izbovej teplote.
- Balenie: Vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu)