Tieto knedličky nie sú klasickými knedličkami, ktoré hádžete do vriacej vody a čakáte, kým vyplávajú na povrch. Tento variant si pripravíte veľmi jednoducho – stačí uvariť ryžu, zmiešať ju s ostatnými surovinami, vytvarovať knedličky a napokon preliať ovocnou omáčkou. Veľmi jednoduché, no efektné jedlo, ktoré chutí skvele. Najlepší typ ryže na prípravu takýchto receptov, kde by mala ryža držať pekne pokope je ryža SOS Classic. Výborne absorbuje vodu a zabezpečí, že si knedličky udržia svoj tvar.
POSTUP:
- Ryžu zalejeme dvojnásobným objemom vody a uvaríme ju do mäkka (nepreplachujeme ju).
- Po dovarení ju zmiešame s tvarohom, xylitolom, perníkovým korením a následne ju dáme do chladničky aspoň na 15 minút.
- Medzitým si v hrnci ohrejeme mrazené ovocie.
- Keď nám ryžová zmes trochu zatuhla, vyberieme ju z chladničky a vyformujeme z nej malé knedličky.
- Tie naservírujeme na tanier a napokon prelejeme horúcim ovocím.
Dobrú chuť!