Poznáme to asi všetci. Príde doba, kedy cukety bude doma toľko, že už pomaly začnú dochádzať nápady čo s ňou. Našťastie je cuketa v kuchyni vďačnou surovinou a okrem tzv. slaných receptov s ňou môžete vykúzliť aj veľa sladkých dobrôt. Neveríte? Tak si poďte spoločne s nami urobiť vláčny cuketoví koláčik s čokoládou a čerstvý ovocím.
POSTUP:
- Najprv si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom si nastrúhame cuketu najemno a zmiešame ju spolu s jablkovým pyré.
- V druhej miske zmiešame suché prísady – tj. obe múky, kakaový prášok, soľ a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame. Potom k suchej zmesi pridáme cuketovú zmes, vajcia s cukrom a nakoniec rozpustenú čokoládu.
- Hotové cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rozotrieme ho do obdĺžnika s rozmermi približne 30 × 20 cm. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 30 minút. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame mascarpone s tvarohom a medom.
- Nakoniec už len z korpusu vykrojíme kolieska (alebo nakrájame na štvorce), naplníme krémom a ozdobíme čerstvým ovocím.
GRIZLY TIP 👉 Ak práve nemáte po ruke čerstvé ovocie, môžete siahnuť po lyofilizovanom ovocí. V ponuke u nás nájdete ako lyofilizované maliny tak aj čučoriedky a dokonca v XXL baleniach, aby ste chrumkavého ovocia mali poriadnu zásobu.
Dobrú chuť!