POSTUP:
- Na prípravu cesta si najprv nachystáme vajcia a cukor, ktoré spoločne vyšľaháme do hustej peny.
- Prilejeme olej, mlieko a premiešame.
- Potom pridáme všetky zostávajúce ingrediencie - teda hladkú múku, kypriaci prášok, mleté pistácie, pistáciový krém a kôru z jedného citrónu.
- Vzniknuté cesto pečieme na 170 stupňoch zhruba 30 až 40 minút.
- Medzičasom sa môžeme pustiť do prípravy domáceho pistáciového krému.
- Smotanu privedieme pod bod varu, pridáme bielu čokoládu, náš pistáciový krém a zamiešame.
- Vzniknutú zmes necháme uležať niekoľko hodín v chladničke. Potom vyšľaháme spoločne s maslom do ľahkého krému, ktorým následne chlebík ozdobíme.
GRIZLY TIP 👉 Pri zdobení pistáciového chlebíku sa nebojte popustiť uzdu svojej fantázií. Posypať ho môžete napríklad čerstvým ovocím ( výbornou voľbou sú čučoriedky alebo maliny) alebo ďalšími pistáciami, pretože tých nie je nikdy dosť. Aby ste sa nemuseli zdržovať ich lúpaním, siahnite priamo po olúpaných.
Dobrú chuť!