Ak máte radi spojenie orieškov a čokolády, ste na správnom mieste. Pistáciový cheesecake presne spĺňa tieto požiadavky a navyše sa doslova rozplýva na jazyku. Poteší predovšetkým priaznivcov rastlinného stravovania, no jeho príprava zaujme aj ostatných. Okrem nášho pistáciového krému a čokolády budete potrebovať napríklad ovsené vločky, javorový sirup a kakao. Tak sa do toho poďme spoločne pustiť.
POSTUP:
- Ovsené vločky, kakao a sirup zmiešame a natlačíme do malej tortovej formy.
- Potom zmiešame suroviny na krém: pistáciový krém, javorový sirup, vanilku a matchu – matchu môžete vynechať, ak ju nemáte. Jej pridanie slúži hlavne na dosiahnutie zelenej farby. Krém nalejeme na prvú vrstvu.
- Nakoniec rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým krémom a pridáme trochu sirupu. Polevu nalejeme navrch a necháme vychladnúť.
GRIZLY TIP 👉 Vegánskych sladkých pochúťok máme na našom blogu hneď niekoľko. Odporúčame vyskúšať napríklad višňovú RAW tortu alebo vegánske čokoládové guličky.
Dobrú chuť!