Každý z nás občas dostane chuť na niečo sladké. Ako si však poradiť s takýmito chuťami, ak patríte medzi vyznávačov rastlinného stravovania? Jednoducho! Stačí si pripraviť našu skvelú višňovú RAW tortu. Chutí úplne fantasticky a spestriť si ňou jedálniček môžu aj ľudia dodržiavajúci bezlepkovú alebo bezlaktózovú diétu. Navyše takmer všetky suroviny na jej prípravu nájdete u nás na Grizly.
POSTUP:
- Všetky ingrediencie na korpus rozmixujte vo výkonnom mixéri a hmotou vyplňte dno formy. My sme použili formu s priemerom 26 cm.
- Pri náplni postupujte rovnako ako pri korpuse. Ingrediencie vložte do výkonného mixéra a rozmixujte na jemnú pastu, ktorú natriete na korpus.
- Krém je momentálne tekutejší, ako by mal byť, ale nemusíte sa obávať. Po schladení v chladničke torta pekne stuhne.
- Čokoládu rozpustite v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli, pridajte kokosový olej a nalejte na krém.
- Formu vložte aspoň na 24 hodín do chladničky.
- Nožom obkrojte obvod torty, aby ste ju mohli ľahko vybrať z formy. Potom tortu podľa ľubovôle ozdobte. My sme použili kyslé lyofilizované višne.
TIP OD KRISTÝNY 👉 Pred krájaním torty si nahrejte nôž v horúcej vode. Potom sa vám ľahko podarí odkrojiť chrumkavú vrstvu čokolády, krém aj korpus.
Dobrú chuť!