Kategórie

Zelené rizoto

Zelené rizoto

Každý rok sa v období Veľkej noci vyskytne zásadná otázka: Čo variť na Zelený štvrtok? Skúste tento rok experiment a uvarte si zelené rizoto.

Môžete sa samozrejme držať osvedčených tradícií a uvariť si napríklad špenát so zemiakmi, prípadne zelenú polievku, ktorá svoju farbu získava z jarných byliniek (napr. medvedieho cesnaku, žihľavy alebo práve špenátu). Čo ale tento rok skúsiť experimentovať a špenát vymeniť za rizoto? Ale nie len tak hocijaké! Samozrejme, že bude hrať zelenými farbami. Hovorí sa totiž, že pokiaľ v tento deň zjete niečo zelené, budete po celý rok zdraví a plní sily.

POSTUP:

  1. Na troške ghí opečne cibuľku pokým nezmäkne.
  2. K cibuli pridajte pretlačený cesnak, ryžu a krátko opečte. 
  3. Zalejte vodou alebo vývarom a varte za stáleho miešania do zmäknutia. 
  4. Pridajte mrazenú zeleninu a miešajte dokým nerozmrzne. 
  5. Primiešajte nastrúhaný parmezán s čerstvou bazalkou a servírujte.


Dobrú chuť!

Autorka receptu

Magdalena Kader Aghova alias @hungrypanda.cz


Medzi moje najväčšie záľuby patrí cestovanie a, samozrejme, varenie. Som veľkou milovníčkou arabskej kuchyne, a preto na mojom blogu alebo instagramovom profile nájdete množstvo arabských receptov, či už v tradičnej podobe, alebo mnou mierne upravenej, zdravšej verzii. Púšťam sa však aj do receptov z iných kútov sveta a inšpiráciu hľadám všade možne. Vždy sa snažím, aby bol recept zdravý a jednoduchý na prípravu, aby sa doň mohol pustiť prakticky každý.

Ingredience
  • 200 g ryže arborio
    Ryža Arborio Ryža Arborio
  • 100 g parmezánu
  • 70 g mrazeného hrášku
  • 70 g mrazených fazúľ
  • 60 g mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúžiky cesnaku
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ, korenie
  • ghí
    Ghi prepustené maslo Ghi prepustené maslo
  • voda alebo vývar

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Osviežujúca jahodová torta

Osviežujúca jahodová torta

Pozývame vás do sveta osviežujúcich chutí s úžasným receptom na nadýchanú jahodovú tortu.

Krehké mandľové Amaretti

Krehké mandľové Amaretti

Je načase oprášiť výbavu na pečenie a pustiť sa do pečenia. Tento rok môžete začať s touto netradičnou cukrovinou, ktorá pochádza až z ďalekého Talianska. Krehké amaretti z našej mandľovej múky prevoňajú váš domov a potešia brušká celej rodiny.  Pripravte si tieto ingrediencie: 100 g mandľovej múky Grizly 300 g múčkového cukru + cukor na posypanie štipka kypriaceho prášku mletá vanilka...

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Famózny lávový koláč alebo lava cake okúzli nielen vás, ale aj vašich blízkych. S pomocou nášho receptu ho zároveň vyčarujete behom chvíľky.

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Pripravte rodine či priateľom nadýchané lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím. Uvidíte, že sa po nich hneď zapráši! Recept je pritom jednoduchý.

Kurkuma latté

Kurkuma latté

Vyskúšajte náš recept na lahodné kurkuma latté alebo inak známe ako zlaté mlieko, ktoré zahreje a posilní vašu imunitu.