Môžete sa samozrejme držať osvedčených tradícií a uvariť si napríklad špenát so zemiakmi, prípadne zelenú polievku, ktorá svoju farbu získava z jarných byliniek (napr. medvedieho cesnaku, žihľavy alebo práve špenátu). Čo ale tento rok skúsiť experimentovať a špenát vymeniť za rizoto? Ale nie len tak hocijaké! Samozrejme, že bude hrať zelenými farbami. Hovorí sa totiž, že pokiaľ v tento deň zjete niečo zelené, budete po celý rok zdraví a plní sily.
Medzi moje najväčšie záľuby patrí cestovanie a, samozrejme, varenie. Som veľkou milovníčkou arabskej kuchyne, a preto na mojom blogu alebo instagramovom profile nájdete množstvo arabských receptov, či už v tradičnej podobe, alebo mnou mierne upravenej, zdravšej verzii. Púšťam sa však aj do receptov z iných kútov sveta a inšpiráciu hľadám všade možne. Vždy sa snažím, aby bol recept zdravý a jednoduchý na prípravu, aby sa doň mohol pustiť prakticky každý.
Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!
Je načase oprášiť výbavu na pečenie a pustiť sa do pečenia. Tento rok môžete začať s touto netradičnou cukrovinou, ktorá pochádza až z ďalekého Talianska. Krehké amaretti z našej mandľovej múky prevoňajú váš domov a potešia brušká celej rodiny.
Pripravte si tieto ingrediencie:
100 g mandľovej múky Grizly
300 g múčkového cukru + cukor na posypanie
štipka kypriaceho prášku
mletá vanilka...
Pripravte rodine či priateľom nadýchané lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím. Uvidíte, že sa po nich hneď zapráši! Recept je pritom jednoduchý.