POSTUP:
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a jednej lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom si pripravíme žĺtky, zvyšok cukru a všetko vyšľaháme do peny.
- Do žĺtkovej zmesi postupne sypeme pistáciovú múku, pridáme sneh a jemne spracujeme.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 210 stupňoch približne 8 minút.
- Hneď za tepla cesto presunieme z plechu a roládu zrolujeme.
- Medzitým sa pustíme do prípravy krému. Mascarpone vyšľaháme s cukrom (nie je však nutný), potom vyšľaháme smotanu a všetko spolu zmiešame.
- Roládu potrieme džemom a následne pistáciovým krémom.
- Zrolujeme a celú roládu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme lyofilizovaným ovocím, v našom prípade malinami.
GRIZLY TIP 👉 Na ozdobenie rolády môžete využiť samozrejme aj iné lyofilizované ovocie než sú práve maliny. Za vyskúšanie určite stoja napríklad jahody, višne alebo čučoriedky. Ak vám celé kúsky ovocia prídu príliš veľké, odporúčame siahnuť po lyo ovocí vo forme prachu a úlomkov. V ponuke máme napríklad jahody alebo červené ríbezle.