Kategórie

Bezlepková pistáciová roláda

Bezlepková pistáciová roláda

Poďte si spolu s nami pripraviť vynikajúcu pistáciovú roládu s lyofilizovanými malinami. Pustiť sa do nej môžu aj celiaci, pretože sa pečie z bezlepkovej pistáciovej múky.


Ste na sladké, ale zároveň patríte vy alebo vaši blízki medzi celiakov? Nevadí, aj tak si môžete pripraviť k popoludňajšej káve sladký dezert. A nie hocijaký! Ale výnimočne dobrú pistáciovú roládu posypanú chrumkavými lyofilizovanými malinami. Na jej prípravu budete potrebovať okrem iného pistáciovú múku, ktorá sa vyrába z lúpaných pistácií pražených horúcim vzduchom a je samozrejme prirodzene bezlepková

POSTUP:

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a jednej lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom si pripravíme žĺtky, zvyšok cukru a všetko vyšľaháme do peny.
  2. Do žĺtkovej zmesi postupne sypeme pistáciovú múku, pridáme sneh a jemne spracujeme.
  3. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 210 stupňoch približne 8 minút.
  4. Hneď za tepla cesto presunieme z plechu a roládu zrolujeme.
  5. Medzitým sa pustíme do prípravy krému. Mascarpone vyšľaháme s cukrom (nie je však nutný), potom vyšľaháme smotanu a všetko spolu zmiešame.
  6. Roládu potrieme džemom a následne pistáciovým krémom.
  7. Zrolujeme a celú roládu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme lyofilizovaným ovocím, v našom prípade malinami.

       

GRIZLY TIP 👉 Na ozdobenie rolády môžete využiť samozrejme aj iné lyofilizované ovocie než sú práve maliny. Za vyskúšanie určite stoja napríklad jahody, višne alebo čučoriedky. Ak vám celé kúsky ovocia prídu príliš veľké, odporúčame siahnuť po lyo ovocí vo forme prachu a úlomkov. V ponuke máme napríklad jahody alebo červené ríbezle.


Dobrú chuť!

Autorka receptu

Alžběta Karlová alias @bety.karlova


Milujem pohyb, jedlo a smiech, veľa smiechu. A presne v tomto duchu sa nesie aj môj instagramový profil, na ktorom nájdete od všetkého trochu. Keď sa práve nehýbem, nevarím a nesmejem, rada trávim čas so svojou rodinou a starám sa o naše malé kráľovstvo uprostred Pálavy.

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Osviežujúca jahodová torta

Osviežujúca jahodová torta

Pozývame vás do sveta osviežujúcich chutí s úžasným receptom na nadýchanú jahodovú tortu.

Krehké mandľové Amaretti

Krehké mandľové Amaretti

Je načase oprášiť výbavu na pečenie a pustiť sa do pečenia. Tento rok môžete začať s touto netradičnou cukrovinou, ktorá pochádza až z ďalekého Talianska. Krehké amaretti z našej mandľovej múky prevoňajú váš domov a potešia brušká celej rodiny.  Pripravte si tieto ingrediencie: 100 g mandľovej múky Grizly 300 g múčkového cukru + cukor na posypanie štipka kypriaceho prášku mletá vanilka...

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Famózny lávový koláč alebo lava cake okúzli nielen vás, ale aj vašich blízkych. S pomocou nášho receptu ho zároveň vyčarujete behom chvíľky.

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Pripravte rodine či priateľom nadýchané lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím. Uvidíte, že sa po nich hneď zapráši! Recept je pritom jednoduchý.

Kurkuma latté

Kurkuma latté

Vyskúšajte náš recept na lahodné kurkuma latté alebo inak známe ako zlaté mlieko, ktoré zahreje a posilní vašu imunitu.