POSTUP:
- Všetky suroviny na korpus zmiešame ručne alebo v kuchynskom robote a natrieme na plech alebo do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
- Pečieme pri 170 stupňoch približne 25 minút (dozlatista). Po upečení bude korpus stále mäkký, ale žiadny strach, hneď ako vychladne, suroviny sa pekne spoja.
- Suroviny na náplň privedieme k varu a varíme cca 5 minút. Po celú dobu hmotu miešame, aby sa nepripálila.
- Horúcu zmes nalejeme na (kľudne horúci) upečený korpus a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.
- Medzitým si pripravíme chrumkavú čokoládovú vrstvu. Rozohrejeme čokoládu s kokosovým olejom a nalejeme ju do formy, ktorá odpočívala v chladničke.
- Celý dezert necháme do druhého dňa v chladničke a potom sa pustíme do zdobenia. My sme na tento účel zvolili náš mix lyofilizovaného ovocia Lyo Šestka, ale vy nemusíte. Kľudne si vyberte len mrazené sušené maliny alebo jahody. Zvolené ovocie nakrájajte na kocky, tyčinky alebo akékoľvek iné tvary a máte hotovo.
TIP OD KRISTÝNY 👉 Ak patríte medzi vyznávačov vegánskeho stravovania, použite namiesto prepaľovaného masla rastlinné maslo a za chvíľu máte recept na vegánske bezlepkové twix rezy!
Dobrú chuť!