POSTUP:
Kvasnicové cesto
300 ml vlažného mlieka
20 g cukru
25 g kvasníc
80 g masla
500 g múky
štipka soli
1. Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
Orechová plnka
60 ml teplého mlieka
50 g roztopeného masla
50 g hnedého cukru
80 g vlašských orechov
1 lyžička škorice
2. Vlašské orechy pomelieme, potom pridáme zvyšné ingrediencie a miešame, kým nevznikne jednotná hmota.
3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme pripravenou orechovou plnkou. Potom cesto preložíme na polovicu a nakrájame na prúžky. Každý prúžok zrolujeme a stočíme do tvaru okrúhlych buchtičiek. Necháme ich kysnúť ďalších 20 minút.
Posýpka
70 g múky
50 g cukru
50 g masla
Ingrediencie spracujeme, kým nevznikne posýpka.
4. Vykysnuté buchtičky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme posýpkou. Potom pečieme 15–20 minút v rúre predhriatej na 190 °C.
Dobrú chuť!