Kategórie

Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček

Baránok na veľkonočný stôl jednoznačne patrí. Pečie sa z rôznych ciest, my si dnes ukážeme recept, v ktorom okrem iného figuruje aj mandľová múka.


Je neodmysliteľnou súčasťou sláv sviatkov jari. Keď ho postavíte na stôl, pocukrujete a na krk mu uviažte mašličku najlepšie vo farbe vašej veľkonočnej výzdoby, uvidíte, že radosť z neho budú mať nie len deti, ale aj dospelí. Baranček sa pečie z rôznych druhov cesta, my si dnes ukážeme recept, v ktorom mimo iného figuruje aj mandľová múka.

POSTUP:

  1. Najprv si dôkladne vymažme formu maslom a vysypeme hrubou múkou.
  2. Následne oddelíme bielka od žĺtkov.
  3. V jednej miske vyšľaháme bielka s polovicou cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtka so zvyšným cukrom a olejom. 
  4. Do žĺtkovej zmesi pridáme tvaroh, vanilkový cukor a zamiešame.
  5. Potom postupne pridáme aj zvyšné suroviny – múku, prášok do pečiva, mandľovú múku a vyšľahané bielka s cukrom.
  6. Cesto naplníme do formy a tú vložíme do predhriatej rúry na 160–170 stupňov.
  7. Pečieme zhruba 50 až 60 minút – záleží od rúry. Nezabudnite na kontrolu cesta! Špilka musí z cesta vyjsť suchá.

Tak nech sa baranček podarí a robí len samú radosť!

Autor receptu

Jan Kaláb alias @honza_pece

Pochádzam z moravského mestečka Prostějov a v súčasnosti študujem vysokú školu so zameraním na ekonómiu podniku. Pečenie je mojím veľkým koníčkom, ktorému sa venujem už od roku 2020. Na sociálnych sieťach som sa vlastne ocitol náhodou, keď som sa počas vysielania známej cukrárskej súťaže zapojil do mnohých výziev. Moje výtvory sa páčili nielen mne, ale aj ostatným, a tak som sa rozhodol v pečení pokračovať.

Ingredience
  • 120 g hladká múka
  • 120 g polohrubá múka
  • 220 g cukor krupica
  • 4 vajce
  • 1 vanička tučného tvarohu (250 g)
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 ml olej
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g mandľová múka
    Mandľová múka extra jemná Mandľová múka extra jemná
  • maslo na vymazanie formy
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • cukor múčka na posypanie

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Osviežujúca jahodová torta

Osviežujúca jahodová torta

Pozývame vás do sveta osviežujúcich chutí s úžasným receptom na nadýchanú jahodovú tortu.

Krehké mandľové Amaretti

Krehké mandľové Amaretti

Je načase oprášiť výbavu na pečenie a pustiť sa do pečenia. Tento rok môžete začať s touto netradičnou cukrovinou, ktorá pochádza až z ďalekého Talianska. Krehké amaretti z našej mandľovej múky prevoňajú váš domov a potešia brušká celej rodiny.  Pripravte si tieto ingrediencie: 100 g mandľovej múky Grizly 300 g múčkového cukru + cukor na posypanie štipka kypriaceho prášku mletá vanilka...

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Recepty z mandľovej múky – čokoládový lava cake

Famózny lávový koláč alebo lava cake okúzli nielen vás, ale aj vašich blízkych. S pomocou nášho receptu ho zároveň vyčarujete behom chvíľky.

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Recepty z arašidového masla – lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím

Pripravte rodine či priateľom nadýchané lievance z gréckeho jogurtu s arašidovým maslom a ovocím. Uvidíte, že sa po nich hneď zapráši! Recept je pritom jednoduchý.

Kurkuma latté

Kurkuma latté

Vyskúšajte náš recept na lahodné kurkuma latté alebo inak známe ako zlaté mlieko, ktoré zahreje a posilní vašu imunitu.