Postup:
- Banány a scedené mango rozmixujte do hladkej zmrzlinovej konzistencie. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu kokosového mlieka.
- Môžete podávať ihneď! Pre potešenie oka zmrzlinu ozdobte čerstvou mätou alebo strúhaným kokosom.
💡 Nemáte po ruke banány, ale chuť na mango zmrzlinu je veľká? V tom prípade použite mrazené mango, prípadne ho ešte skombinujte s ananásom. Zmrzlina získa iný chuťový nádych, ale bude rovnako chutná. Pre extra nadýchanú krémovú verziu odporúčame pridať do receptu smotanu a cukor (ten môžete nahradiť medom).
Mangová zmrzlina: Exotická chuť leta aj u vás doma
Hľadáte jednoduchý mango zmrzlina recept, ktorý zvládnete za pár minút? Práve ste ho našli! Táto domáca mangová zmrzlina si vás získa na prvé ochutnanie.
Mango je ľudstvu známe už tisíce rokov. Toto exotické ovocie pochádza z oblastí južnej a juhovýchodnej Ázie a postupne sa rozšírilo do celého sveta. Obľúbené je najmä pre svoju sladkú a šťavnatú chuť. Obsahuje množstvo vitamínov a minerálov a prospieva správnemu fungovaniu tráviaceho systému.
Mango je skvelé aj čerstvé, no nespravíte chybu ani vtedy, keď siahnete po lyofilizovanom mangu alebo našom GRIZLY mangu exclusive.
Z čoho sa mangová zmrzlina vyrába? Klasické aj kreatívne varianty
Tu sa vám otvára široké pole pôsobnosti. K základnej surovine – mangu – môžete pridať smotanu, jogurt (napr. grécky jogurt s vysokým obsahom bielkovín) alebo kondenzované mlieko.
Namiesto kravského mlieka použite rastlinné alternatívy ako kokosové mlieko. Mango zmrzlina si nájde svojich priaznivcov aj medzi vegánmi, pretože mliečne suroviny v recepte ľahko nahradíte banánom a kokosovým mliekom či rastlinným bielym jogurtom.
Zásoba na celé leto. Ako na mango "nice cream" bez zmrzlinovača?
Hotovú zmrzlinu môžete uschovať v mrazničke a pripraviť si poriadnu zásobu na leto. Nadýchanú zmrzlinu naozaj vyrobíte aj bez zmrzlinovača – stačí mangovú zmes zamraziť a premiešavať každých 30–45 minút vidličkou alebo ručným šľahačom.
Sorbet, nanuky či lassi zmrzlina: Mango ako základ letnej kreativity
Obľúbenou variantou je mango zmrzlina sorbet – bez smotany či mlieka. Pripravíte ju len z manga, vody, citrónovej šťavy a trochu cukru. Konzistenciou je hrubšia, ale o to osviežujúcejšia.
Namiesto klasickej zmrzliny v miske vyskúšajte mango nanuk – skvelý spôsob, ako z receptu vytvoriť aj zábavnú aktivitu pre deti.
Hotovú zmes nalejte do formičiek na mango nanuky a nechajte zmraziť. Deti si to zamilujú.
Pre inšpiráciu sa môžete vydať až do Indie. V lete si tak môžete doma pripraviť aj Mango Lassi zmrzlinu – mrazený mangový nápoj na báze jogurtu. Recept nájdete tu.
Zdravá, vegánska a bez cukru: Mangová zmrzlina pre každého
Mango ako ovocie je sladké samo o sebe, takže do domácej mangovej zmrzliny už veľa cukru pridávať netreba. Ak ho predsa len chcete nahradiť, skvelou alternatívou je med.
Ako servírovať mangovú zmrzlinu ako profík
Či už ide o mango nanuk na detskú oslavu alebo pohár domácej mangovej zmrzliny po obede, pri servírovaní sa môžete naozaj vyhrať:
- → čerstvé mango
- → mäta
- → kokosové plátky
- → čokoládové pecičky
Pridajte ju do granoly alebo si ju vychutnajte ako sladkú bodku po obede.
Najčastejšie sa pýtate
Ako urobiť mango zmrzlinu doma?
Stačí vám mango, smotana alebo kokosové mlieko, sladidlo podľa preferencií (môžete ho aj vynechať) a mixér. Všetko zmiešajte, rozmixujte, nechajte zamraziť a podávajte.
Existuje aj vegánska verzia?
Áno, samozrejme. Kúsok manga, kokosové mlieko alebo banán a máte skvelú zmrzlinu bez živočíšnych produktov a pridaného cukru.
Ako urobiť mango sorbet?
Rozmixujte mango s trochou vody a citrónovej šťavy, nechajte zmraziť. Nezabudnite počas mrazenia zmes niekoľkokrát premiešať.
Je mango zmrzlina zdravá?
Ak na jej prípravu použijete len prírodné ingrediencie bez pridaného cukru, tak áno. Je to skvelý letný fit dezert.