Využite zľavový kód: 20LYO a získajte 20% ZĽAVU na GRIZLY lyofilizované ovocie.
Solgar Vitamín E 400 iu 250 tabliet
Významný antioxidant, ktorý je dôležitý pre činnosť organizmu. Podporuje regeneráciu kože.
Zásielkovňa | 2,89 € |
---|---|
Zásielkovňa - doručenie na adresu | 3,69 € |
SPS Parcelshop | 2,89 € |
Doručenie kuriérom SPS | 3,69 € |
Individuálna doprava | 49,99 € |
Dobierka | 1,99 € |
pre verných zákazníkov
Solgar Vitamín E 400 iu
Hlavne v tukoch rozpustný antioxidant v tele. Zabraňuje oxidácii lipidových zložiek bunkových membrán, krvných tukov, cholesterolu a ďalších tukových látok v organizme. Vitamín E chráni tuky pred mnohými vplyvmi, ktoré ich oxidatívnym mechanizmom narúšajú (teplo, svetlo, ťažké kovy, neviazané železo či meď, určité lieky a priemyselná rozpúšťadlá). Oxidácia krvných tukov a cholesterolu je primárny spúšťač tvorby aterosklerotických plátov v cievach a tým pádom rizikový faktor ochorenia ciev a srdca. Čím väčšia je konzumácia tukov, tým viac je potreba vitamínu E. Hoci všetky tkanivá v tele potrebujú vitamín E, srdce, cievy, nervový systém (vrátane mozgu), reprodukčné orgány, imunitný systém, oči, šľachy a koža sú najviac náchylné k problémom vznikajúcim z nedostatku vitamínu E.
Vitamín E neutralizuje Hydroperoxidové radikály, ktoré oxidujú LDL (zlý) cholesterol a krvné tuky, čím zvyšujú riziko aterosklerózy a ochorenia srdca a ciev. Tento vitamín súčasne zvyšuje hladinu HDL (dobrého) cholesterolu, ak je nízka, zvyšuje odbúravanie LDL a fibrínu (proteínu zúčastňujúceho sa tvorby krvných uzáverov), zabraňuje zrážaniu krvných doštičiek a vytvárania trombov (cievnych uzáverov) a pomáha obnoviť normálny srdcový rytmus (reguluje odpoveď srdcového svalu na vápnik). Mnoho štúdií potvrdilo, že vitamín E je značnou prevenciou ochorenia srdca a ciev. Napríklad rozsiahle dve štúdie z roku 1993 (zahŕňajúci 87245 zdravotných sestier a 39910 mužov pracujúcich v zdravotníctve) preukázali, že užívanie vitamínu E výrazne znížilo riziko ochorenia srdca. Zdravotné sestry užívajúce minimálne 67 mg (100 IU) vitamínu E denne viac ako dva roky mali o 41% nižšie riziko než sestry, ktoré vitamín E neužívali. Muži užívajúci aspoň 20 mg (30 IU) denne, mali o 31% menšie riziko. Štatisticky významné zníženie rizika bolo zaznamenané iba u tých jedincov, ktorí užívali vitamín E vo forme suplementov. Cambridžská štúdia z roku 1996 preukázala, že vitamín E poskytuje aj silný terapeutický účinok. Pacientom s diagnózou srdcového ochorenia bol podávaný vitamín E v dávke 268 mg (400 IU) alebo 536 mg (800 IU) denne alebo placebo. Tí, ktorí užívali vitamín E mali o 77% nižšie riziko infarktu než tí, čo užívali placebo (účinok bol znateľný po 1 roku liečby vitamínom E). (Pozor na kontraindikácie!)
Vitamín E značne podporuje tepnovou, žilovú i vlásočnicovú cirkuláciu. Vedci zaznamenali terapeutické či preventívne účinky u mnohých ochorení súvisiacich s narušením cirkulácie krvi (ateroskleróza, Raynaudov syndróm - extrémna citlivosť prstov na chlad, mŕtvice, návaly tepla, edém, kapilárne hemorágia, kŕče dolných končatín pri chôdzi - pozor na kontraindikácie).
Vitamín E zvyšuje inzulínovú senzitivitu i glukózovú toleranciu. Suplementácia zároveň znižuje hladinu triglyceridov a zlepšuje pomer dobrého a zlého cholesterolu u diabetických pacientov. Typické dávkovanie v takýchto prípadoch je 906 mg (1350 UI) denne. Vysoká hladina cukru je predispozíciou pre vysokú hladinu krvných lipidov, rizikový faktor ochorenia srdca a ciev. Tento fakt opodstatňuje vyšší príjem vitamínu E pri zvýšenej hladine krvného cukru. (Pozor na kontraindikáciu)
Doporučené dávkovanie
Jedna kapsula denne pri jedle alebo podľa rady lékaře.67-536mg (100-800 IU) denne
(Pre prepočet IU - medzinárodných jednotiek na mg u olejovej formy deľte medzinárodné jednotky 1.49)
Vitamín E (400 iu) (D-alpha tocopherol) 268 mg
Zmes Tokopherolů: 25 mg
Gamma, D-Delta, D-beta tokopherol.
Saflorový olej, sójový lecitín, modifikovať kukuričný škrob, rastlinný glycerol, karragenan, regulátor kyslosti fosforečnan sodný.
Takřka nejlepší forma vitamínu E na trhu na světě.