Dni Marianne sú tu! Zásobte sa s exkluzívnou zľavou 20 %. Doprava len za 1 €.
Grizly manioková (Cassava) múka BIO 1000 g
Manioková múka (múka z cassava) sa získava z koreňa rastliny manioku. Svoju obľúbenosť si drží už po dlhé tisícročia vďaka svojim skvelým výživovým hodnotám. Je prirodzene bezlepková a vo veľa receptoch možno múkou z cassava nahradiť pšeničnú 1: 1.
Packeta | 2,89 € |
---|---|
SPS Parcelshop | 2,89 € |
Slovenská pošta - Výdajné miesto | 1 € |
GLS - výdajné miesto | 2,99 € |
Doručenie kuriérom SPS | 4,19 € |
Slovenská pošta - Kuriér na adresu | 3,69 € |
Packeta - doručenie na adresu | 3,69 € |
GLS - doručenie na adresu | 3,59 € |
GLS - doručenie na adresu | 3,99 € |
Individuálna doprava | 49,99 € |
Dobierka | 1,99 € |
pre verných zákazníkov
Grizly manioková (Cassava) múka BIO 1000 g
- Administratívne zaradenie: Rastlinné múky
- Zloženie: Múka z koreňa manioku jedlého * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt ekologického poľnohospodárstva
- Krajina pôvodu: Brazília
- Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
- Balenie: znovu uzatvárateľný PP obal alebo vákuovanie v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: manioková múka čiže múka z cassava sa získava z koreňa rastliny manioku, ktorý je tiež známy pod menami cassava, yuca alebo tapioka. Pestuje sa už po dlhé tisícročia a to najmä v tropických oblastiach. Svoju obľúbenosť si exotická múka získala okrem iného pre svoje atraktívne látkové zloženie. Tapioková múka je prirodzene bezlepková a pri pečení má vynikajúce vlastnosti.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Použitie: manioková múka má v kuchyni široké využitie a to obzvlášť pri pečení. Vďaka svojej neutrálnej chuti ju možno využiť na prípravu sladkých i slaných pokrmov a ciest. Je bezlepková, má kypriace aj zahusťovacie vlastnosti. Oceníme ju pri zahusťovanie omáčok, pečení chleba alebo môže nahradiť vaječný bielok pri príprave báboviek, sekanej alebo zemiakových placiek.
Zaujímavé recepty a nápady na pečenie tiež nájdete v našom magazíne.
Poznámka: Múka z koreňa manioku je pre nás v Česku pomerne novinkou, preto zatiaľ nerozlišujeme jej rôzne obdoby. U nás nájdete dva jej druhy - maniokovú (cassava) múku a tapiokovú múku . Rozdiel medzi nimi je v spracovaní. Tapioková múka je vlastne škrob extrahovaný z koreňa manioku procesom prepierania a drvenia. Drť sa následne vyžmýka do škrobovej tekutiny, z ktorej po vyparení vody získame tapiokovú múku. Naopak cassava múka sa vyrába spracovaním celého koreňa, ktorý sa jednoducho olúpe, nasuší a namelie do jemnej konzistencie. To tiež znamená, že v sebe zachová väčšie množstvo vlákniny, má jemne béžovú farbu a hrubšiu konzistenciu ako múka tapioková.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 481 kJ / 354 kcal |
tuky: | 0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0 g |
sacharidy: | 86 g |
z toho cukry: | 1,3 g |
vláknina: | 6 g |
bielkoviny: | 1,8 g |
soľ: | 0,003 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Správnosť a aktuálnosť informácií o výrobkoch venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy a nariadenia pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované, a tak môže dôjsť k zmenám v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín, alergénov či dietetických informáciách. Pred použitím výrobku odporúčame prečítať etiketu.
Tato mouka je skoro stejná pšeničné - jen je 100 % bez lepku ;) Vřele doporučuji :-)
Výborná na pečení pro AIP, bohužel docasne nedostupná.
vynikající
100 % bezlepková múka. Zvykla som kúpiť inú, tapiokovú múku - teraz nemali na sklade. Táto múka bude určite taktiež skvelá.
Další šance, jak obohatit jídelníček nejen bezlepkový, s moukou se pracuje dobře, používám v příměsích, výsledné produkty jsou dobré s chutí blížící se pšeničnému pečivu